Izvor de sanatate - apa plata cu lamaie

Sursa foto: Crazy raw vegan
Primul lucru care ar trebui să îl faci dimineața după ce te-ai întins ca o pisică în pat e să bei o cană cu apă calduță în care ai stors 1-2 felii de lămâie. 

De ce să folosești lămâia?
- sucul de lămâie constituie aproximativ 30% din greutatea fructului;
- conține calciu și potasiu,

- conține minerale și oligoelemente, cum ar fi fier, fosfor, mangan, cupru, cantități mari de vit B1, B2 și B3, caroten, vit A, VITC (pana la 50 mg/100 g de suc), vitamina P
- este bactericid, antiseptic, antitoxic
- este activator de celule albe din sânge 
- este răcoritoare
este tonic și diuretic, antireumatic, calmant, gastric anti-acidul antisclerotico, antiscorbutic

- subțiiază cheagurile de sânge
- remineralizant, antianemic etc.

Lămâia este recomandată în: 
cazurile de gripă, boli infectioase, anemie, greață, reumatism, pierderea poftei de mâncare, bronșită, arterioscleroză, digestie dificilă, insuficiență hepatică, diabet, guta, hipertiroidism, pietre la rinichi etc.

Pentru a profita din plin de proprietățile de acest fruct și de a ne îmbunătăți sănătatea, putem adopta un obicei simplu, de a bea un pahar de apa caldă cu lamaie în fiecare dimineață la trezire, pe stomacul gol.



Beneficiile acestui obicei: 

1. Intareste sistemul imunitar

Lamaile sunt bogate în vitamina C și potasiu. Vitamina C este de un mare ajutor în lupta împotriva răceli. Potasiu stimulează funcționarea creierului și a nervilor și ajută la controlul tensiunii arteriale.

2. Echilibrează pH-ul
Lamaile sunt un aliment care alcalinizează corpul, previne acidifierea țesuturilor și a consecințelor sale.

3. Facilitează pierderea în greutate
Lamaile sunt bogate în pectină, care ajuta la combaterea foamei.Persoanele care au o alimentație mai alcalină pierd în greutate mai repede.

4.  Ajută la digestie
Apa fierbinte se utilizează pentru stimularea tractului gastro-intestinal și pentru a facilita digestia, creând un mediu alcalin favorabil întregului organism.

5. Stimulează evacuarea tranzitului intestinal
Apa caldă cu suc de lamaie stimulează tranzitul intestinal și ușurează evacuarea. În plus, lămâile sunt bogate în minerale și vitamine. Ele ajută la eliminarea toxinelor prin intestine.

6. Curăță pielea
Vitamina C ajută la reducerea ridurilor și petelor.

7. Detoxifica organismul
Lamaie are proprietati diuretice care facilitează procesul de pierdere în greutate și de detoxifiere. Aceasta ajută ficatul în procesul de detoxifiere.

Printre multe proprietăți ale lămâie, principală rămâne a echilibra și reglarea metabolismului și, în special, funcțiile digestive. Prezența acidului citric este utilă împotriva litiazei biliare și în cazul unor forme ușoare de intoxicație.

Pentru efectul de alcalinizare, 200g de suc de lamaie pe zi ajută la rezolvarea stărilor de acidoză, în timp ce cateva linguri de suc de lamaie diluat în apă este utilă pentru neutralizarea unui atac de hiperaciditate gastrică.

Boli reumatice, de asemenea, pot beneficia de proprietățile de sucului de lămâie.

Este important de stiut că ...
- lămâile trebuie să fie mature și nu tratate cu ceară
- lămaile se folosesc proaspăt stoarse și consumate imediat

Contraindicații și precauții
Sucul de lamaie nu are contraindicatii speciale. Poate fi luat de către toată lumea, tineri și bătrâni. Nu există nici un pericol pentru cei care suferă de acidoză sau ulcere gastrice. În aceste boli, sau dacă suferiți de boli ale gingiilor sau boala parodontală evitați consumul de suc de lămâie pur, și utilizați-l întotdeauna diluat cu apă.




Visit the SEO PAL Facebook page  Follow seo_pal on Twitter  Submit to LinkedIn  Visit the SEO PAL Google+ page  Follow lyubeng on Pinterest   

2 comentarii:

  1. Daca mai pui si 1-2 frunze de menta... inlocuieste in mod sanatos orice suc de pe piata.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu prea am incredere in lamaile gasite in comert pentruu ca par a fi din plastic!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează!